مشخصات فردی و زندگینامه
نام:سید مجید
نام خانوادگی:بنی هاشمی
پست الکترونیک:info@abehayat.ir
تخصص ها:فقه و اصول ، تبلیغ

زندگی نامه

زندگینامه و سوابق حجت الاسلام سید مجید بنی هاشمی

حجت الاسلام و المسلمین سید مجید بنی هاشمی یکی از فرزندان و تربیت یافتگان مکتب امام صادق(ع) و حوزه علمیه است که در عرصه های مختلف علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و … توانسته است با همتی مضاعف و تلاشی بی امان و خستگی ناپذیر خدمات ارزشمند و در خور توجهی را به جامعه اسلامی داشته باشد.

این نوشتار در پی آن است تا با معرفی و انعکاس بخش اندکی ازفعالیت های فراوان و تاثیر گذار این فاضل حوزوی، دیگران نیز باور کنند که می شود با محوریت دینداری و معنویت گرایی در تمام عرصه ها حضوری فعال، پویا و کارآمد داشت.

*آغاز زندگانی و نحوه ورود به حوزه علمیه

حجت الاسلام و المسلمین سید مجید بنی هاشمی به سال ۱۳۴۴ در تهران در یک خانواده مذهبی متولد شد؛ پدرش هم یک روحانی بود و علاوه بر آن پدربزرگ و عموی وی نیز از روحانیون شناخته شده تهران بودند و از این رو با محافل مذهبی، علمی و معنوی از آغاز دوران زندگی آشنایی داشت؛ او خود می گوید: «فضایی که ما در آن قرار داشتیم، حکایت از این نکات می کرد که چنان چه اگر کسی بخواهد خدمت به اسلام و مسلمین را سرلوحه زندگیش قرار دهد، بتواند در این عرصه فعالیت علمی، مذهبی و معنوی داشته باشد، لذا این ها همه دست به دست هم داد، تا این راه را انتخاب کردیم و در حال حاضر نیز به لطف خدا و دعای پدر و مادر و دوستان تا حدودی توانستیم موفق شویم».

وی دوران ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه اسلامی حجتیه تهران که در محل زندگی شان قرار داشت، می رفت؛ بعد از سپری کردن دوره راهنمایی ، در سال ۱۳۵۸ وارد مدرسه علمیه آیت الله مجتهدی تهران شد و دروه مقدمات را در آن مدرسه گذراند.

حجت الاسلام و المسلمین بنی هاشمی در مورد نحوه ورودش به قم می گوید: «شرایط سنی و از سوی دیگر شرایط انقلاب، همه دست به دست هم داد و با هم عجین شد تا تفکرات انقلابی برگرفته از منویات حضرت امام(ره)، شهداء و بزرگان انقلاب را سرلوحه زندگی قرار دهیم و این شد که در سال ۱۳۶۳ با ذوق و شوق به شهر قم آ مدم و تحصیل خود را در حوزه آغاز کردم».

*اساتید

آیت الله استادی، آیت الله وجدانی، مرحوم آیت الله ستوده و آیت الله اعتمادی از جمله اساتیدی بودند که حجت الاسلام و المسلمین سید مجید بنی هاشمی، سطح را در محضر آن ها فراگرفت ، دروس لمعه، رسائل، مکاسب و کفایة را در مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها)، خدمت آیت الله احمدی شاهرودی گذراند؛ در نهایت در سال ۱۳۷۰، موفق به اخذ تأییدیه، اتمام کفایتین از حوزه علمیه قم شد.

*اساتید خارج فقه

حجت الاسلام و المسلمین بنی هاشمی، از سال ۱۳۷۰ به بعد، دروس خارج فقه را نزد آیت الله العظمی وحید خراسانی و حضرت آیت الله العظمی سید محمود هاشمی شاهرودی گذراند که در نهایت نیز موفق به کسب گواهی های رسمی گذراندن خارج فقه و اصول گردید.

*تدریس در حوزه و دانشگاه

به دلیل سنت حوزه مبنی بر این که طلبه ای که تحصیل را به اتمام می رساند می تواند بلافاصله تدریس هم داشته باشد، از این رو پس ازاتمام دروس حوزوی ، تدریس دروس مقدماتی، برای طلبه های جدید الورود در مدارس الهادی و آیت الله العظمی بروجردی که در آن زمان به مدرسه (خان) معروف بود، را شروع کرد.

همزمان با تحصیل و تدریس در حوزه، موفق به تدریس در دانشگاه های مختلف کشور، از جمله دانشگاه آزاد اسلامی در گرایشات مختلف علوم انسانی از جمله فقه و حقوق، معارف اسلامی، الهیات و … شد .

ایشان در مورد تدریس در حوزه و دانشگاه می گوید؛ «در دانشگاه غیر از دروس عمومی، درس های حقوقی را تدریس داشتم و در حوزه هم، ادبیات و لمعه و رسائل را در تهران و مدرسه الهادی در همان سال ها داشتم».

*سوابق اجرایی

سوابق اجرایی وی بیشتر در عرصه رسانه و به خصوص صدا و سیما بوده است؛ عضو شورای سیاست گذاری و از بنیان گذاران و طراحان شبکه ۴سیما و همچنین از بنیان گذاران و طراحان شبکه رادیویی معارف؛ نماینده حوزه های علمیه در صدا و سیما؛ مدت کوتاهی عضو شورای طرح و برنامه سازمان صدا و سیما؛ نماینده رئیس قوه قضاییه در شورای نظارت بر صدا و سیما از جمله مناصبی است که در کارنامه اجرایی حجت الاسلام و المسلمین بنی هاشمی بوده است. همچنین آن گونه که خود وی می گوید رسته تخصصی وی پژوهشگر ارشد صدا و سیما است.

معاون آموزشی، معاون اداری مالی و قائم مقام دانشگاه الهیات دانشگاه آزاد تهران هم از جمله سوابقی است که در کارنامه وی دیده می شود.

*فعالیت های سیاسی و فرهنگی

حجت الاسلام و المسلمین سید مجید بنی هاشمی در زمینه سیاسی، فعالیت های مختلفی داشته است. برای مثال در سال های دفاع مقدس قریب به دو سال حضور در جنگ و علاوه بر آن سخنرانی هایی برای دعوت مردم جهت حضور در جبهه ها، مناسبت های انقلابی و … از جمله سوابق سیاسی وی است. در حال حاضر نیز مسئولیت امام جماعت مسجد صاحب الزمان(عج) قلهک و شمیرانات تهران را به عهده دارد.

*تألیفات علمی

چند جلد کتاب از وی چاپ شده است؛ در حریم نور، حدیث پارسایان، سیمای پارسایان، کتب ادعیه، کفایة المبلغین، کتاب الخمس فی زمن الغیبة، از آن جمله است و به غیر از این ها از مؤسسه تحت مدیریت خود بیش از ۳۰جلد کتاب در زمینه های مختلف به چاپ رسیده است.

*مؤسسه های تحت مدیریت حجت الاسلام و المسلمین بنی هاشمی

مؤسسه مطالعاتی و فرهنگی آیه حیات که وی با همکاری چند تن از دوستان دانشگاهی و حوزوی در سال ۱۳۷۵ آن را ایجاد کرد؛ مؤسسه دیگری به نام آیات هدایت را در سال ۱۳۸۰تأسیس شد که این مؤسسه، یک مؤسسه قرآنی است و در حال حاضر نیز بیش از ۵هزار قرآن آموز در شهر قم دارد که به فعالیت های قرآنی و فراگیری آن مشغول اند؛ دیگر مراکزی که وی در تأسیس آن نقش داشته، دانشگاهی است با نام مؤسسه آموزش عالی زرندیه در استان مرکزی و شهرستان ساوه که در سه گرایش برق، الکترونیک و کامپیوتر. مدرک کارشناسی معتبر با مجوز وزارت علوم صادر می کند.

*مسافرت های خارجی

حجت الاسلام و المسلمین سید مجید بنی هاشمی شخصی است که بیش از ۲۰کشور جهان را برای امر تبلیغ سفر کرده و در آن ها اقامت داشته است؛ از جمله نقاطی که وی به آن ها سفر کرده است، اتحادیه اروپا، کشورهای عربی؛ هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، آلمان، دانمارک، ایتالیا، فرانسه و انگلیس؛ آمریکای جنوبی، برزیل؛ کشورهای عربی، عراق، سوریه، کویت، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و ترکیه است.

سفرهای داخلی هم اکثر شهرها چه شهرهای مرکزی و چه شهرهای تابعه را مسافرت نموده و سخنرانی هایی نیز داشته است؛ آن گونه که خود می گوید بیشتر سفرهایش برای تبلیغ بوده و البته بعضی از مسئولیت های اجرایی که به دلیل آن بایستی ملاقات هایی با برخی از مسئولین و مدیران اجرایی استان ها و شهرستان ها داشته باشد باعث سفرهای داخلی وی بوده است. سفرهای خارج از کشور او، نوعا سفرهای تبلیغی و در حاشیه اش بحث نظارتی بود؛ او در مورد ارزیابی اش از سفرهای خارجی اش می گوید: «امروزه جهان خیلی تشنه معنویت و اخلاق است و از این رو گرایش مردم به ادیان بسیار زیاد است و فکر می کنم که متدینین مسلمان هم می توانند به آن ها سرویس معنوی و اخلاقی بدهند؛ حال آن که متدینین هم نیاز به اخلاق و روحانیت دارند؛ باید بیشتر تبلیغ شود و از خود آن مردم هم طلبه و شخصیت های علمی که برگرفته از فضاهای روحانی باشند پرورش پیدا کند، چرا که خود آن ها نسبت به تفکرات محیط پیرامون خودشان اطلاعات بهتری دارند و به این دلیل بهتر می توانند اثر گذار باشند.

*سخن پایانی حجت الاسلام و المسلمین استاد بنی هاشمی

دوست دارم برای مخاطبین احساس شود، کسانی که بخواهند فعالیت خود را در عرصه های مختلفی که بر محوریت دین و معنویت باشد، انجام دهند، باور کنند که می شود با محوریت دینی به عرصه های علمی و انقلابی و سیاسی و اجتماعی و یا حتی اقتصادی هم شرکت فعال داشته باشند.